Sjamanisme, Ceremonies, PSP, boeken e.d

Sjamanen reis: Op zoek naar je krachtdier

Ga zitten en ontspan je.
Volg het verhaal dat hieronder wordt verteld door het je te laten voorlezen door een ander of door het eerst zelf in te spreken op een bandje.
Let op: maak geen sjamanenreis in een crisissituatie, tenzij je goede begeleiding hebt.
Accepteer wat er opkomt, heb niet te vlug een oordeel.
Ook als er opeens een ander dier komt dan je verwacht.
Vraag dat dier wat het jou te vertellen heeft.
Vraag altijd om een krachtdier dat nu bij je past en vraag ook dat het op een manier komt die prettig voor je is.
Je kunt de oefening in stilte doen of met behulp van een ratel (rammelaar), je kunt die kopen of een luciferdoosje nemen waarmee je op een eentonige manier schudt.
Er zijn cassettes te koop met dergelijke (trom)ritmes.
Sjamanisme werkt voornamelijk met vrij eentonige ritmes.
Krachtdieren kunnen in een visualisatie soms heel fysiek naast je komen zitten.
Het kan ook dat je niet meteen een compleet dier 'ziet' maar bijvoorbeeld alleen flitsen van de ogen, of poten van het dier, of het zelfs kan ruiken.
Dat kan allemaal, maar moet niet perse.
Het kan zich ook aandienen in de vorm van een 'weten', een soort 'aanvoelen'...

De reis begint
Stel je voor... Je bent op je eigen plek in de natuur.
Je voelt de aarde onder je, je voelt hoe je gedragen wordt door de aarde, hoe je er helemaal mag zijn van haar; jij zoals je nu bent.
In je voeten, je benen voel je de energie die ze je geeft, de kracht, moeiteloos, zomaar; je hoeft er niets voor te doen, je moet er alleen maar voor openstaan.
Uit je voetzolen en je stuitje groeit een wortel die je verankert in de aarde en je voedt.
En terwijl je voelt hoe de kracht van de aarde je doordringt op een manier die bij je past, voel je ook de zon boven je, de warmte, de kracht, de energie van de zon, op een manier die goed voor je is.
Je weet je gedragen door de aarde terwijl de zon je huid verwarmt, terwijl je de energie van de zon in je opneemt, niet te veel, niet te weinig, net goed, net wat jij nu nodig hebt.
Je geniet van je plek, van de aarde, van de zon, van jezelf op de aarde, onder de zon en terwijl je geniet binnen je eigen, veilige, beschermde plek, weet je dat je een dier zult ontmoeten.
Een dier dat je nu nodig hebt, een dier waarmee je nu kunt samenwerken, een dier dat nu bij je past, bij wie je nu bent.
Je staat open voor wat er komt, terwijl je weet dat je ook nee kunt zeggen, nee zult zeggen als dat beter voelt voor je.
Je weet dat keuzen teruggedraaid kunnen worden en je weet ook dat het goed is om een relatie op te bouwen met een dier.
Je weet, gedragen als je bent door de aarde, verwarmd door de zon, dat je later nog altijd kunt kennismaken met andere dieren.
Je weet dat je nu in contact zult komen met het dier dat nu bij je past, op de manier die nu de jouwe is.
In je cirkel, buiten je cirkel, op de aarde, onder de aarde, je zult de weg bewandelen die goed voor je is, de ervaringen krijgen die je nodig hebt, evenwichtig, harmonieus met wie je bent, met hoe je leeft.
Je staat open voor wat komt, terwijl je weet dat je de dingen ook in eigen hand hebt.
Je zult kennismaken met een dier, je zult het bedanken als je afscheid neemt, je zult afspraken maken over nieuwe ontmoetingen.

 

veer

 

 

mail

webdesign Manitutanka