Inhoud

Home
Wie zijn wij
Samenwerking
wat is belangrijk
Nieuws
folder
Adoptie honden
Plaatsingen
MENU

 

logo

Wie zijn wij

Adelante-honden is een jonge stichting die tot doel heeft om asiels in het buitenland en vooral op het Iberisch Schiereiland te ondersteunen. De stichting is jong, maar de diverse bestuursleden en vrijwilligers hebben hun sporen op het gebied van hondengedrag, hondenbemiddeling en hondengezondheid al ruim verdiend.
Op dit moment richt Adelante zich op dierenasiel Protectora d'Osona, dat gelegen is in Catalonie (Noord-Spanje), vlak bij het plaatsje Vic. In Spanje is het zoals in veel andere Middellandse Zee landen zo, dat dieren daar veel minder rechten en bescherming hebben dan in Nederland.
Adelante ondersteunt de asiels ten eerste door middel van het plaatsen van honden in Nederland en Belgiƫ. Een ander doel is het bieden van financiƫle en materiele steun aan het asiel. Andere aspecten waarmee we ons willen bezig houden zijn het helpen oprichten van goede hondenscholen in onder andere Catalonie, het uitwerken van voorlichtend lesmateriaal voor scholen ter plaatse, zodat de bewustwording over de rechten van dieren bij kinderen kan gaan groeien.

divider

Waarom honden uit een ander land?
Adelante vindt dat dierenrechten niet ophouden bij de grens. Uiteraard is bij ons bekend dat de asiels hier in Nederland ook volzitten. Toch menen wij dat het plaatsen van honden uit het buitenland daar niet aan af doet. Het is opvallend hoeveel ontzettend leuke, gezonde en erg sociale honden er in Spanje in het asiel zitten. Heel vaak wordt een puppy gekocht en wordt er in eerste instantie goed voor de puppy gezorgd. Maar tegen de tijd dat ze een maand of 6 tot 10 oud zijn, is de puppy niet meer schattig maar is een puber geworden, en dan worden ze vaak op straat gezet. Of de teven lopen zelf weg omdat ze loops zijn, en de reuen wandelen er achteraan. En dan wordt er niet meer naar ze gezocht, probleem opgelost. De meeste honden in het asiel worden door de politie naar het asiel gebracht, van de straat af. De kans dat een eenmaal volwassen hond in Spanje nog geadopteerd wordt, is klein. Veel honden zitten hun hele leven in het asiel. Het is ook opvallend hoeveel oude honden (echt van 16, 17, 18 jaar!) in Protectora d'Osona hun laatste jaren slijten.

Verder nemen wij regelmatig honden mee die nog minder plaatsingskans in Spanje hebben: doordat zij bijvoorbeeld wat ouder zijn, of er een fysiek probleem is zoals doofheid. Qua karakter houden we vast aan onze kwaliteitseisen!

div